Ostali sportovi

Dvostruki program na splitskoj Rivi

Maja Giljanović • petak, 14.03.2008.

Splićani će poslijepodne od 17.30 sati na Rivi imati prigodu prisustvovati otvaranju natjecanja 8. Europskog zimskog bacačkog kupa, ali i pozdraviti svjetsku prvakinju na otvorenom u Osaki i dvoransku u Valenciji, sugrađanku Blanku Vlašić...

Po službenim statističkim podacima IAAF-a (Svjetske atletske organizacije) vodećoj atletičarki svijeta, Blanki će čestitati Grad na čelu s Ivanom Veštićem, članom poglavarstva zaduženim za sport, hrvatski reprezentativci predvođeni direktorom HAS-a Sinišom Ergotićem, bacači(ce) koji će se uputiti put Rive, a za sve će biti upriličen zabavni program u kojem će nastupiti primjerice KUD "Jedinstvo", klape i brojni zabavnjaci.

Što se, pak, Bacačkog kupa tiče, član organizacijskog odbora gospodin Jukić je potvrdio da je "učinjen maskimalan napor da natjecanje" inače najveća atletska priredba koja se održava u Splitu poslije Europskog prvenstva 1990. "prođe u savršenoj organizaciji".

Na posljednjoj konferenciji za novinare još se čulo da je Bacački kup zapravo kamen zamašnjak za Svjetski atletski kup koji će se 2010. organizirati također u gradu pod Marjanom, a sve s ciljem što uspješnijeg i skorijeg pozicioniranja Splita na atletskoj (i sportskoj uopće) mapi svijeta.

Natjecanja u ASK-ovom Parku mladeži startaju sutra u 8.30 sati kada led probijaju bacačice koplja, potrajat će sve do večernjih sati i bacača diska, a nastavljaju se u nedjelju također cjelodnevnim programom.

U Split je inače pristiglo 230 sportaša iz 33 države među kojima posebice valja istaknuti dvoje svjetskih prvaka iz Osake, estonskog diskaša Gerda Kantera i njemačku kladivašicu Betty Heidler. Tu su još primjerice olimpijski srebrni kladivaš iz Sydneyja 2000. Nicola Vizzoni i(li) svjetsko srebro iz Helsinkija 2005. kuglaš Rutger Smith.

Njima se, nažalost, zbog nedavno preležene bolesti (temperatura preko 40) neće priključiti naša Ivana Brkljačić, ali će hrvatske boje braniti redom Mateja Gregurić, Ivana Vuković, Vera Begić, Sandra Perković, Sanja Gavrilović, Nedžad Mulabegović, Marin Premeru, Edi Ponoš, Goran Vuković, Dubravko Brdovčak i Nikola Kišanić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!