Nogomet

Smrt navijača u Argentini

Maja Giljanović • nedjelja, 16.03.2008.

Dva su jučerašnja susreta argentinske Clausure odgođena, a velika se tragedija dogodila u Buenos Airesu u čijem je barriju (kvartu) Liniersu hicem iz pištolja teško ranjen gostujući (Boedov) navijač koji je kratko potom preminuo u bolnici...

21-godišnjak je bio u konvoju četrdesetak autobusa s navijačima Velez Sarsfielda kad je na njih 20 ulica od stadiona u radničkom predgrađu Buenos Airesa zapucalo. Nesretni je mladić hitno prevezen u bolnicu, ali spasa mu nije bilo i po službenim je statistikama Argentinskog nogometnog saveza pao kao 185. žrtva povezana s nogometnim neredima od 1939. godine. U kuloarima se, pak, spominje da je brojka po svemu sudeći premašila 250.

Vijest o tragediji se ubrzo pronijela među Velezove navijače na stadionu koji su u bijesu pokušali probiti sigurnosnu ogradu i uletjeti na travnjak. Sudac susreta je stoga obje momčadi koje su upravo trebale započeti s utakmicom poslao u svlačionice. Gostujući su igrači pokušali primiriti strasti, ali jedan od njih, Pellerano je izjavio: "Stekli smo dojam da će nasilje dalje eskalirati u slučaju odigravanja susreta".

Predsjednik San Lorenza Savino također se složio s odgodom: "Posve je logično da je u ovim okolnostima nogomet u drugom planu. Mi u klubu s druge strane o mladićevoj smrti nismo znali sve dok navijači nisu pokušali prodrijeti na teren".

U Jujuyu je, pak, utakmica Gimnasije i Lanusa odgođena nakon što policija nije mogla oko i na stadion poslati dovoljan broj svojih pripadnika jer su ovi, naime, u to vrijeme osiguravali zgradu Vlade čiji su zaposlenici tražeći povišice krenuli u štrajk.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!