Nogomet

Pearce: "Capello je ozbiljan čovjek"

Goran Tomičić • utorak, 18.03.2008.

Stuart Pearce, izbornik mlade engleske reprezentacije i asistent Fabia Capella, izjavio je kako cijeni rad novog izbornika Gordog Albiona i usporedio talijanskog stručnjaka s legendarnim Brianom Cloughom...

Clough je vrhunske rezultate ostvario na klupi Derby Countya i Nottingham Foresta, a današnji izbornik engleske mlade reprezentacije je u tom razdoblju igrao u oba kluba. Pearce misli kako Fabio Capello i Brian Clough imaju sličan način rada.

"Trebate s Capellom provesti samo deset minuta i shvatit ćete kako je on ozbiljan čovjek. Smatram da je vrlo sličan Brianu Cloughu. Radio sam s Brianom i iskreno ću reći da me prestrašio i da sam ga uvijek pozorno slušao. Slično se osjećam i u radu s Capellom", misli Pearce.

"Fabio ne želi trošiti vrijeme na razgovor o nevažnim temama, samo želi napraviti posao koji je preuzeo. Prilikom prve utakmice moglo se osjetiti koliko će momčad napredovati pod njegovim vodstvom. Atmosfera je bila posebna. Mislim da je to dobro jer se igrači moraju uozbiljiti", izjavio je bivši trener Manchester Citya.

Posebno je zanimljiv Capellov interes za mladu reprezentaciju: "U prvom razgovoru mi je rekao da želi potpuni izvještaj o svakom igraču i moje mišljenje o njegovom napretku u budućnosti. To je bio veliki poticaj za mlade igrače. Svi u mojoj momčadi se trebaju truditi za mjesto u najboljoj reprezentaciji, a mnogo im pomaže kad znaju da netko cijeni njihov trud."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!