Nogomet

Ronald de Boer odlazi u mirovinu

Vedran Babić • srijeda, 19.03.2008.

37-godišnji bivši reprezentativac Nizozemske Ronald de Boer objavio je povlačenje iz profesionalnog nogometa zbog problema s vratom...

Posljednje sezone svoje nogometne karijere De Boer je proveo u Kataru u Al–Rayyanu i potom u Al–Shamalu.

''Ponovno sam u potpunosti fizički spreman, ali još su samo dva kola do kraja prvenstva i ne želim riskirati još jednu ozljedu. Raskidom ugovora se oslobađa mjesto Brazilcu koji sada igra na mojoj poziciji'', izjavio je De Boer, koji je svoju reputaciju stekao u Ajaxu s kojim je 1995. osvojio Ligu prvaka.

Godine 1998. dogovorio je veliki transfer u Barcelonu. No, u iduće dvije sezone odigrao je samo 33 utakmice i postigao jedan pogodak, pa je odlučio otići na Otok u Rangerse, da bi nakon toga 2004. uslijedila već spomenuta katarska avantura.

Ronald je gotovo cijelu karijeru igrao u istoj momčadi sa svojim bratom blizancem Frankom, koji se povukao još u travnju 2006., a jedina razlika između njih dvojice je pozicija na kojoj su igrali. Frank je bio branič, a Ronald desni veznjak, premda je često djelovao i u napadu.

Za reprezentaciju je upisao 67 nastupa i postigao 13 golova, a sudjelovao je i na dva svjetska prvenstva (1994. i 1998.), te na dva europska (1996. i 2000.).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!