Nogomet

Uefa suspendirala Albaniju, Španjolska neizvjesna

Duje Mogić • četvrtak, 20.03.2008.

Uefa je ratificirala odluku Fifinog izvršnog odbora o suspendiranju Albanskog nogometnog saveza i nacionalnim vrstama su zabranjene prijateljske i službene utakmice do daljnjega...

Uefa je u srijedu izdala priopćenje na svojim službenim stranicama o suspenziji Albanije zbog miješanja albanske vlade u poslove nogometnog saveza. Albanska vlada ne priznaje samostalnost nogometnog saveza i zahtijeva postotak od televizijskih prava, što je sada strogo sankcionirano. Zabranjeno im je participiranje u svim natjecanjima i sve utakmice su odgođene do daljnjega uključujući kvalifikacijsku za Europsko prvenstvo U-21 vrste, zakazanu za 26. ožujka protiv Grčke. Također su svim albanskim dužnosnicima, delegatima, sucima i ostalim službenicima zabranjena sudjelovanja na događajima pod pokroviteljstvom Uefe.

U sličnoj situaciji se nalazi i Španjolska, kojoj prijeti izbacivanje sa Eura ukoliko vlada ne prestane inzistirati na prijevremenim izborima u tamošnjem nogometnom savezu. Vlada je naredila da se izbori održe u prva tri mjeseca ove godine, iako su redovni izbori zakazani za studeni. Upozorenja su stizala iz Fife i Uefe da se politika ne smije miješati u nogomet, ali radikalni rezovi još nisu učinjeni.

Za očekivati je da će Uefa nekoliko puta strpljivo apelirati i da će puno teže donijeti odluku o suspenziji moćne Španjolske nego što je to učinila u slučaju Albanije. Fifa je odlučila Španjolskoj dati još vremena. Scenarij izbacivanja furija sa Eura bi najviše razveselio Sjevernu Irsku, trećeplasiranu u grupi iz koje se Španjolska kvalificirala, koja bi time dobila priliku prvi put nastupiti na Euru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!