Nogomet

Kuže slavi prvu pobjedu

Yasuyuki Nagatsuka • četvrtak, 20.03.2008.

U Japanu je u četvrtak odigrano prvo kolo Yamazaki-Nabisco kupa (japanskog liga kupa), a nama je posebno zanimljivo što je JEF United Chiba u gostima bila jača od Kawasakija Frontale. Bila je to prva JEF-ova pobjeda nakon što je Josip Kuže postao trener te momčadi...

Kuže je preuzeo kormilo od Amara Osima, sina legendarnog Ivice Osima, nakon razočaravajućeg 13. mjesta iz prošle sezone, a otegotna okolnost bila mu je što je iz JEF-a ove zime otišlo čak pet reprezentativaca (Naotake Hanyu, Satoru Yamagishi, Yuto Sato, Hitotaka Mizumoto, Koki Mizumoto).

U teškoj situaciji Kuže je odlučio forsirati mlade igrače i pokušao složiti kockice. Tijekom priprema u kampu u Turskoj Kužeova momčad nije ubilježila pobjedu, međutim, u prvom kolu J-lige, odigranom 8. ožujka, JEF je kao gost remizirao 0:0 protiv Gambe Osake, velikog favorita i Kužeove nekadašnje momčadi, još u sezoni 1996./97.

U drugom kolu, 15. ožujka, JEF je unatoč dobroj igri s 2:1 izgubio od Shimizu S-pulsa, no treća utakmica konačno je donijela pozitivan rezultat. Kuže je u drugom poluvremenu u pobjedi od 2:0 nad Kawasakijem na teren poslao Tsunetaku Yonekuru i pogodio s tom izmjenom, joker je zabio u 59 minuti, dok je drugi JEF-ov pogodak u 81. minuti postigao Koji Nakajima i time zacementirao pobjedu svoje momčadi.

Za JEF je 90 minuta odradio obrambeni igrač Eddy Bosnar, australski Hrvat koji je igrao za Dinamo i Rijeku, dok donedavni kapetan Hajduka Mirko Hrgović još nije debitirao, nije ga bilo ni na klupi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!