Nogomet

Capello pozvao Beckhama

Ante Pažanin • četvrtak, 20.03.2008.

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello imenovao je igrače koji će konkurirati za prijateljski dvoboj s Francuskom na Stade de Franceu ove srijede. Najzanimljivija novost je povratak veznjaka LA Galaxyja Davida Beckhama u nacionalnu vrstu. Osim njega na popisu se nalazi i nekoliko povratnika u reprezentaciju, ali i nekoliko novih imena...

Mnogo se pričalo o Davidu Beckhamu i engleskoj reprezentaciji nakon što je Fabio Capello preuzeo tu momčad. Iako igra u američkoj ligi koja kvalitetom znatno zaostaje za europskim nogometom, mnogi su smatrali da Beckham treba igrati i kod Capella zbog svojeg zalaganja i utjecaja u dresu Gordog Albiona. Ipak, Capello ga u svojoj prvoj utakmici protiv Švicarske na Wembleyju nije pozvao zbog nepripremljenosti i pauze u američkoj ligi. MLS je ponovno startao i Beckham se vratio među pozvane u reprezentaciju.

Osim njega, po prvi puta nakon Svjetskog prvenstva u Njemačkoj pozvan je mladi igrač Arsenala Theo Walcott. Prvu priliku zaigrati u nacionalnom dresu dobili su i obrambeni Middlesbrougha David Weather nakon niza dobrih igara, te bočni Portsmoutha Glen Johnson. Nakon što je propustio susret sa Švicarskom ponovno je pozvan i mladi napadač Aston Ville Gabriel Agbonlahor.

Utjecajan dvojac iz Chelseaja, John Terry i Frank Lampard, vraća se također nakon propuštanja dvoboja sa Švicarcima. Pitanje je koga će Capello imenovati kapetanom pošto je u prošloj utakmici odsutnog Terryja kao kapetan zamijenio Steven Gerrard. Popis od 30 igrača bit će u u subotu smanjen na 23 onih koji će sigurno putovati u Francusku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!