Nogomet

Adriano zasjenio slavnog imenjaka

Maja Giljanović • petak, 21.03.2008.

17-godišnji Adriano Duarte pogotkom je u sudačkoj nadoknadi vremena utakmice Sportivo Luquena protiv Sao Paola donio svojoj momčadi vrijedan bod i oteo, unaprijed gotovo ubilježena, dva Brazilcima predvođenima Interovim Adrianom...

Skromni su Paragvajci pred svojih 20.000 navijača na rasprodanom Caceresu u svom tek trećem nastupu u povijesti u Copi dostigli vodstvo brazilskih prvaka osigurano golom Alioisija nakon sat vremena igre u doslovce posljednjem napadu na utakmici. Sao Paulo je svejedno, međutim, izbio na čelo Skupine 7 bodovno izjednačen (pet u tri kola) s kolumbijskim prvakom Atletico Nacionalom.

U Skupini 3 vrlo je vrijedan trijumf upisao čileanski prvak Colo Colo koji je u Santiagu svladao branitelja lanjskog naslova prvaka, Bocu Juniors dvama pogocima u prvom dijelu (Jorquera, Biscayzacu).

Prednost domaćina mogla je biti i opipljivija da Fierro u 67. nije propustio zabiti iz jedanaesterca, a dotad neprimjetni Juan Roman Riquelme je, pak, s trevnjaka odšepesao u 74. minuti bolno se držeći povrijeđenog bedra.

Trobodom se nekadašnji klub našeg proslavljenog stručnjaka Mirka Jozića i osvajač Cope 1991. priključio Atlasu na vrhu tabele sa šest bodova nakon tri odigrana susreta, dok je Boca treća dva koraka iza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!