Nogomet

Hrvatska na pragu Europskog prvenstva

Zvonimir Šimunović • petak, 21.03.2008.

Mlada hrvatska reprezentacija do 17 godina ostvarila je i drugu pobjedu na kvalifikacijskom turniru za Europsko prvenstvo. Izabranici Ivana Gudelja uvjerljivo (4:0) su svladali vršnjake iz Belgije...

Nakon što je mlada reprezentacija Hrvatske u prvom kolu bez većih problema pobijedila reprezentaciju Danske (3:0) još uvjerljivija je hrvatska nogometna budućnost bila u Imotskom u susretu protiv Belgije. Uz Kramarića koji je dvaput mrežu protivnika tresao i u prvom kolu, strijelci za Hrvatsku bili su Ivanović, Vrsaljko i Maričić.

U drugoj utakmici naše skupine, koja se igrala u Pločama, Švicarska je minimalno (1:0) pobijedila Dansku. Tako je nakon dva kola Hrvatska na vrhu ljestvice sa stopostotnim učinkom, dok Švicarska ima dva boda manje. Belgija je za sada utržila bod, a Danska je upisala dva poraza.

Kako će put na Europsko prvenstvo, koje se održava u Turskoj, izboriti samo prvoplasirana reprezentacija, o putniku će odlučivati dvoboj posljednjeg kola između Hrvatske i Švicarske koji se igra u Makarskoj u ponedjeljak, 24. ožujka, u 15 sati. Hrvatskoj je za plasman na smotru osam najboljih reprezentacija Europe dovoljan i neriješen rezultat. Danska i Belgija snage će u isto vrijeme odmjeriti u Imotskom.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo U-17:

Drugo kolo: Hrvatska – Belgija 4:0, Švicarska – Danska 1:0.

Poredak:
1. Hrvatska 6 bodova
2. Švicarska 4
3. Belgija 1
4. Danska 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!