Vodeni sportovi

Svjetski rekordi padaju i u Australiji

Maja Giljanović • subota, 22.03.2008.

Prvog dana Australskog prvenstva koje se održava na Olimpijskom kompleksu u Sydneyju, a ujedno i trialsa za Peking ovog kolovoza, postavljena su dva nova svjetska rekorda...

Stephanie Rice je, naime, uništila dosadašnji Amerikanke Katie Hoff postavljen prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu spustivši standard na 400 metara mješovito za 1.43 sekunde odnosno na 4:31.46.

19-godišnjakinja, djevojka Eamona Sullivana koji je prošli mjesec zabezeknuo plivačku javnost obaranjem svjetskog rekorda Aleksandra Popova na 50 slobodno je oduševljena: "Ovo je ostvarenje svih snova jer od malih sam nogu maštala o svom imenu zapisanom u povijest plivanja. Oduvijek sam željela biti uzor drugima i sad s punim pravom mogu reći da sam uspjela".

Rice je inače na međunarodnu scenu kročila prije dvije godine na Igrama Commonwealtha osvojivši double 200 i 400 mješovito, a lani je na SP osvojila dvije bronce. Hoff, Kirsty Coventry i Jana Martinova za Peking su upozorene jer novim svjetskim rekordom Rice je ostvarila gotovo šest sekundi brže vrijeme.

15-godišnja je, pak, Emily Seebohm za pet stotinki srušila desetak dana star rekord Amerikanke Hayley McGregory na 50 leđno koji po novom iznosi 27.95.

Vrijedi izdvojiti i 3:43.15 Granta Hacketta na 400 slobodno odnosno nakon dugog oporavka najbrže vrijeme trostrukog olimpijskog i deveterostrukog svjetskog prvaka u posljednje tri godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!