Nogomet

Ferdinand predvodi Gordi Albion

Maja Giljanović, Goran Damjanić • utorak, 25.03.2008.

U drugoj utakmici nove engleske nogometne ere, one pod vodstvom Fabija Capella, kapetansku vrpcu nosit će branič Manchester Uniteda Rio Ferdinand

"Fabio Capello potvrdio je kako će Rio Ferdinand biti engleski kapetan protiv Francuske u srijedu u Parizu", stoji u izvješću Engleskog nogometnog saveza.

Tako je Ferdinand naslijedio Liverpoolovog kapetana Stevena Gerrarda, koji je tu zadaću obavljao u prvoj Capellovoj utakmici protiv Švicarske početkom veljače.

Obzirom na Capellovu zamisao kako želi u prijateljskim susretima isprobati više igrača u ulozi kapetana prije nego definitivno odluči tko će voditi Tri lava u kvalifikacijama za SP u JAR-u, ime pariškog kapetana trebalo je tražiti između Ferdinanda i engleskog kapetana u neslavnim kvalifikacijama za Euro, Johna Terryja.

Po otočkim medijima, međutim, Terry bi se naprotiv mogao naći na klupi: još uvijek, naime, nije pronašao staru formu nakon metatarzalnih lomova zbog kojih je propustio dobar dio sezone i unatoč izostanku Matthew Upsona koji je igrao u tandemu s Ferdinandom protiv Švicaraca, Capello bi nauštrb Terryja mogao u vatru baciti sve boljeg u Tottenhamu Jonathana Woodgatea.

Ferdinanda, pak, ne more previše kritike da nije kalibar igrača koji bi trebao predvoditi reprezentaciju tradicije poput engleske. 29-godišnjak je kratko izjavio: "Zvuči kao klišej, ali je istina. Ostvario mi se san kojeg sam imao od malih nogu i presretan sam jer je izbornik prepoznao i nagradio činjenicu da sam sasvim sazrio kao igrač, ali i uopće".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!