Vodeni sportovi

Sullivan Bernardu preoteo pedeseticu

Maja Giljanović • četvrtak, 27.03.2008.

Australac Eamon Sullivan u polufinalu je utrke na 50 metara slobodno po drugi put u nepuna dva mjeseca popravio svjetski rekord...

22-godišnjak je na australskim olimpijskim trialsima, naime, srušio 21.50 Francuza Alaina Bernarda postavljenih na netom okončanom Europskom prvenstvu i to devet stotinki bržim vremenom - 21.41 nakon što je prethodno šokirao svijet u veljači s 21.56 nadmašivši osam godina star svjetski rekord velikog Aleksandra Popova (21.64).

Svjetski prvak u štafeti 4x100 mješovito iz Melbournea lani, oduševljen je rezultat pripisao "mirnoći koja je stigla nakon dan ranije osiguranog puta u Peking" odnosno nakon naslova prvaka Australije na 100 metara i to s 47.52 samo dvije stotinke sporije od Bernardovog svjetskog rekorda.

"Biti nadomak i ne uspjeti jučer me užasno razočaralo, ali sam naučio lekciju. Smireniji sam i relaksiran ušao u utrku i upalilo je. Velika je stvar biti prvi u povijesti ispod 21.50", dodao je strašno motivirani Sullivan, jedan od glavnih favorita za olimpijsko zlato (čak i double) ovog kolovoza.

Svijetli je primjer potom slijedila i Libby Trickett (aka Lenton) koja je na 100 slobodno za 42 stotinke - 52.88 srušila svjetski rekord Njemice Britte Steffen postavljen na Europskom prvenstvu u Budimpešti prije dvije godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!