Nogomet

Ukrajina i Poljska gube Euro 2012?

Duje Mogić • četvrtak, 27.03.2008.

Prošlo je skoro godinu od slavlja Ukrajine i Poljske nakon što su izborom u Cardiffu dobili organizaciju Eura 2012. godine, no potrebna izgradnja infrastrukture još nije započela i Uefa razmatra rezervne opcije...

Euro 2012. je prošlog proljeća dodijeljen Ukrajini i Poljskoj zbog želje Uefe da istočnu Europu dovede u ravnopravan položaj sa Zapadom, unatoč bojazni mnogih da se ta regija nije spremna nositi sa tim odgovornim zadatkom. Ta skepsa izgleda opravdano nakon izjave Evhena Červonenka, upravitelja tvrtke zadužene za radove na modernizaciji infrastrukture.

"Ako ne možemo riješiti problem cestovne mreže, tada ne možemo ni udomaćiti Euro", priznaje Čerovenko te dodaje: "Imali smo ponudu američkog investitora ali radovi ne mogu početi bez dozvole ministarstva transporta. Možda su zauzeti drugim projektima, ali činjenica je da još ništa nije napravljeno".

Ukrajina je priznala nakon dobivenog Eura da joj je najveći problem zastarjela infrastruktura i dana su jamstva Uefi da će to početi riješavati čim prije kako bi mogli primiti stotine tisuća navijača koji će navaliti u ljeto 2012. Međutim, ništa još nije započeto, a premijer Viktor Juščenko uvjerava da će se investicije realizirati i da će sve biti dovršeno na vrijeme.

Uefa je obznanila da razmatra druge opcije i prva rezerva je Italija, koja bi rekonstrukcijom nekoliko stadiona bila spremna obaviti zadaću. Da je Hrvatska dobila onih nekoliko glasova koje je Vlatko Marković na sav glas najavljivao, možda bi se i mi sad mogli nadati željenom Euru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!