Nogomet

Branitelju naslova triler s Čileancima

Maja Giljanović • petak, 28.03.2008.

Prošlogodišnji pobjednik Cope Libertadores, Boca Juniors, unatoč igraču manje, promašenom jedanaestercu i dvaput rezultatskom minusu na koncu je ubilježila vrijednu 4:3 pobjedu nad Colo Colom...

Čileanski je, naime, prvak, nakon burnog tjedna u kojem su igrači bojkotirali treninge u svađi zbog neisplaćenih bonusa i trener je Claudio Borghi stavio svoj mandat na raspolaganje, 25 minuta prije kraja utakmice imao gol i igrača viška.

Problemi Boce su krenuli isključenjem Fabiana Monzona u 22. minuti koje je tri minute potom kaznio Gustavo Biscayzacu, a na rasprodanoj Bomboneri u sljedećem je napadu Martin Palermo propustio poravnati.

Najtrofejniji je južnoamerički klub, koji, pak, na međunarodnoj sceni gleda za leđa samo Milanu, propustio poravnati iz jedanaesterca. Zapravo, nekadašnji je Villarrealovac, u skladu s reputacijom koja ga prati otkako je promašio tri (!) penala na utakmici Argentine protiv Kolumbije na Copa Americi 1999., poslao pored vratiju.

Dvije minute poslije 34-godišnji se kapetan, međutim, iskupio, ali u 43. Colo Colo, koji je Bocu s 2:0 svladao prošlog tjedna u Santiagu, u vodstvo ponovno vraća Biscayzacu.

Pet minuta nakon odmora Leandro šalje loptu kroz noge vratara Munoza, a u 66. Rodrigo Palacio donosi potpun preokret. Potvrda trijumfa vrijednog prvog mjesta u Skupini 3 (dostigli meksički Atlas) stiže u 90. preko Neri Cardoza, nakon čega Moya u četvrtoj minuti nadoknade samo smanjuje na 4:3.

Nekadašnji klub našeg Mirka Jozića (1991. ih odveo do Cope) je, s druge strane, uz bodove izgubio i trenera koji je odradio utakmicu samo da bi potom potvrdio da "povratka nema" i da odlazi. Colo Colo je trenutno treći s bodom manje od Boce i Borghi ga ostavlja nakon dvije i pol godine u kojima je osvojio četiri uzastopna naslova prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!