Vodeni sportovi

Sullivan na 50 nema granice

Maja Giljanović • petak, 28.03.2008.

Australac Eamon Sullivan u finalu je 50 metara slobodno na Australskom prvenstvu ujedno i trialsima za odlazak na Olimpijske igre po drugi put u 24 sata srušio svjetski rekord...

22-godišnjak je, naime, jučer s 21.41 preoteo rekord koji je njemu samome nakon Aussiejevog obaranja Popovljevih osam godina starih 21.64 u veljači, oduzeo europski prvak na 50 i 100, Francuz Alain Bernard (21.50) na prošlog tjedna održanom EP u Eindhovenu.

Novi je australski plivački superstar pedeseticu spustio do nevjerojatnih 21.28 i poslije utrke izjavio: "Čudna je utrka ovih 50 metara - uglavnom sam skroz nesvjestan što se događa. Tih dvadesetak sekundi projuri u trenu i plivam kao na nekakvom valu energije, ali u svakom slučaju, čini se da djeluje i valjda sam svima pred Peking zatresao hlače".

Dodao je da je "iznenađen vremenom jer mi se činilo da sam jučer dao sve što imam", a novi će svjetski rekord proslaviti "jednim pivom i potom smjesta natrag na trening".

Svjetski rekord na 50 slobodno je inače sedmi u isto toliko dana kvalifikacija: Sullivanova djevojka Stephanie Rice srušila ih je na 200 i 400 mješovito, Libby Trinkett, pak, na 100 slobodno, a Sophie Edington i Emily Seebohm obje na 50 leđno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!