Nogomet

Romario završava igračku karijeru

Antonija Pavlić • subota, 29.03.2008.

Čuveni brazilski veznjak Romario de Souza Faria (42) nakon duge i bogate karijere napokon odlazi u mirovinu! Bivši je brazilski reprezentativac, koji trenutno u Vasco da Gami obnaša funkciju igrača i trenera, posljednju utakmicu za brazilski klub odigrao 4. studenog prošle godine, a trenutno je pod suspenzijom zbog pozitivnog dopinškog testa na finasterid...

Iako je ranije najavio da će prekinuti svoju karijeru kada postigne tisućiti gol, Romario je nastavio igrati i zabijati za Vasco da Gamu. Međutim, nakon što mu je na jednom dopinškom testu u krvi otkriven finasterid Brazilac je suspendiran, a prema vlastitim riječima karijeru će završiti 30. ožujka kada mu istječe ugovor sa Vasco da Gamom. "Neću više igrati, gotovo je. Nisam više u formi. Nakon 30. ožujka, kada mi istekne ugovor, bit ću nezaposlen i počet ću tražiti novi posao. Uvijek sam govorio da želim završiti karijeru onako kako sam je i počeo – bez puno podizanja prašine. Također, govorio sam da ću objesiti kopačke o klin kada se to najmanje bude očekivalo. Sada je došlo vrijeme za kraj jer želim tako, želim više vremena provesti s obitelji. Tko zna, možda ću i odigrati jednu ili dvije oproštajne utakmice."

Samo nekoliko dana nakon isteka ugovora, Romariju će isteći i četveromjesečna suspenzija kojom je s nogometnih travnjaka udaljen zbog nedopuštenih tvari u organizmu. Pozitivan doping test na sredstvo finasterid Romario je pokušavao pravdati uzimanjem pilula protiv opadanja kose, no ni to mu nije pomoglo protiv strogog Brazilskog sportskog suda.

U budućnosti se vidi - na televiziji, iako ni mogućnost trenera Vasco da Game još nije odbačena. "Postojala je mogućnost da radim nešto na Flamengovoj televiziji. No, zasad ne znam hoće li biti nešto od toga. Volio bih sudjelovati u organizaciji Svjetskog prvenstva 2014. godine", završio je brazilski čarobnjak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!