Vodeni sportovi

Uvjerljivo slavlje Oxforda

Duje Mogić • subota, 29.03.2008.

Veslači Oxforda uvjerljivo su porazili Cambridge u tradicionalnoj utrci osmeraca ovih dvaju sveučilišta. Današnji dvoboj bio je njihova 154. utrka, a Oxford je ostvario svoju 74. pobjedu…

Najave stručnjaka i kladioničara uoči utrke, pokazale su se ovaj put točne. Po kišovitom i vjetrovitom vremenu, veslači Oxforda slavili su vrlo uvjerljivu pobjedu i tako nastavili dominaciju nad Cambridgeom u posljednjih nekoliko godina. Ovo im je, naime, bila treća pobjeda u zadnja četiri dvoboja.

Iako je Cambridge sredinom utrke nadoknadio početnu prednost Oxforda i nakratko prešao u vodstvo, u drugom dijelu utrke potpuno su pali, tako da su promrzli gledatelji na obalama Temze svjedočili jednoj od manje zanimljivih utrka u bližoj povijesti. Inače, zanimljiv je podatak da su u pobjedničkoj posadi samo tri člana bili Britanci, dok ih je Cambridge imao dvostruko više.

Ovogodišnja je utrka, zbog izrazito lošeg vremena, bila najsporija od 1947. godine. Pobjednički je osmerac dionicu od Putney do Chiswisk Bridgea prešao za nešto manje od 21 minute. Usporedbe radi, prošle je godine Cambridge slavio za 17:49 minuta, a Cambridge je i vlasnik rekorda staze postavljenog 1998. godine, koji iznosi 16:19 minuta.

Pobjedom u ovom, 154. međusobnom dvoboju, Oxford je stigao do svoje 74 pobjede, čime se približio Cambridgeu na samo pet pobjeda zaostatka. U samo jednoj utrci u povijesti, čamci su u cilj ušli izjednačeni…

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!