Nogomet

Sancheza koštao neodlazak u Peking

Maja Giljanović • utorak, 01.04.2008.

Hugo Sanchez, Pentapichichi iz vremena kad je s madridskim Realom osvojio među ostalim pet uzastopnih titula u Primeri nogiran je s mjesta izbornika meksičke A i U-23 olimpijske reprezentacije...

49-godišnjaka koji je za kormilom trenutno 16. reprezentacije Fifine ljestvice trajao od 2006., a ugovorom mu je posao garantiran do 2010. odnosno Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, glave je došao neodlazak na Olimpijske igre u Peking ovoga kolovoza.

U CONCACAF-ovim kvalifikacijama Meksiko je, naime, pobijedio samo slabašni Haiti (5:1) i na koncu su zahvaljujući porazu od Gvatemale (2:1) i remiju (1:1) s Kanadom zbog pogodak slabije gol-razlike od Kanađana (na koncu četvrtoplasiranih i također out s Igara) ostali kratkih rukava.

Sancheza je javnost, unatoč slavnoj pobjedi nad Brazilom (2:0 protiv peterostrukog svjetskog prvaka) na otvaranju Copa Americe u Venecueli 2007. i osvojenog trećeg mjesta, u posljednje vrijeme žestoko kritizirala: prošlog je ljeta, naime, Sanchez izazvao burne reakcije odlukom da Tri odbacuje svoj tradicionalni zeleni dres i zamjenjuje ga dotad gostujućim bijelim. Izuzev rušenja dugogodišnje tradicije zamjereno mu je "bavljenje tricama i sitnicama" i kao da se čekao prvi pogrešni korak.

Meksiko, pak, preuzima Jesus Ramirez kojeg prvi ispit čeka na gostovanju protiv Belizea 14. lipnja u drugom kolu CONCACAF-ovih kvalifikacija za odlazak na SP 2010.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!