Nogomet

Adriano ponovno čovjek odluke

Maja Giljanović • četvrtak, 03.04.2008.

Od Intera Sao Paolu posuđeni Adriano pogotkom je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade brazilskom prvaku osigurao sva tri boda protiv paragvajskog Sportiva dok je River poražen kod Americe u rijetko viđenom glavometu...

Brazilski se reprezentativac u doslovce posljednjem napadu na utakmici protiv trenutno drugoplasiranog Sportivo Luquena iskupio za dvije propuštene stopostotne prigode u drugom poluvremenu i tri boda, vrijedna prvog mjesta u Skupini 7 protiv u svoj šesnaesterac svih 90 minuta zabijenih gostiju, donio svojim trećim golom u ovogodišnjem izdanju Cope Libertadores.

River Plate je, pak, propustio potvrditi prolaz u sljedeću fazu na gostovanju u Meksiku unatoč vodećem pogotku Rodriga Achubija odmah u 6. minuti. U 50. Rodrigo Inigo poravnava, tri minute potom Enrique donosi preokret, Diego u razmaku od samo četiri minute pogađa i u vlastitu i u argentinsku mrežu, a nevjerojatnih 12 minuta petim pogotkom i to petim pogotkom glavom, zaokružuje Sebastian Abreu izjednačivši na 3:3.

Trijumfa vrijedan gol je stigao preko paragvajskog reprezentativca Sebastiana Cabanasa u 70. minuti kojim America dijeli prvo mjesto Skupine 5 s Riverom (devet bodova s pet dosad odrađenih utakmica dok su čileanska Universidad Catolica i peruanski Deportivo San Martin poravnati na šest).

Dramatično je bilo i u Buenos Airesu gdje je prvak Lanus poveo s 2:0 protiv Estudiantesa koji je preokretom u drugom dijelu unatoč igraču manje stigao nadomak pobjedi od 3:2. Argentinski je na koncu obračun okončan remijem zahvaljujući Acosti u 80. minuti s tim da bod svakom ostavlja Estudiantes na čelu Skupine 2 s minimalnom prednosti nad Lanusom, dva, pak, boda nad ekvadorskom Cuencom i četiri ispred urugvajskog Danubija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!