Nogomet

Internacional pokošen hepatitisom

Maja Giljanović • četvrtak, 03.04.2008.

Nekadašnji klupski svjetski prvak, brazilski Internacional suočen je s epidemijom hepatitisa koju pokušavaju zauzdati karantenom petorice dosad palih igrača...

Hepatitis A po svemu su sudeći Edinho, Muriel, Renan pokupili od ranije oboljelih Maycona i Ramona dijeleći s njima zaraženu vodu, a svoj petorici predstoji strogo mirovanje u naredna tri tjedna.

Bolest (simptoma nalik gripi, ali razarajuću za jetra) ne bi po zdravlje bolesnika smjela imati ozbiljnijih posljedica s obzirom da je liječnički tim Internacionala pravovremeno reagirao i propisao petorici više-manje standardnih prvotimaca odgovarajuću terapiju, a budući su smjesta poduzete zaštitne mjere ostatak bi ekipe trebao biti siguran od daljnjeg širenja virusa.

Trener momčadi koja je u međuvremenu u nedjelju slavila s 4:1 protiv Ulbre u četvrtfinalu Kupa, Abel Braga uvjeren je da će "momčad reagirati na pravi način odnosno pobjeđivati među ostalim i za bolesne suigrače".

S druge strane, ambicije Renana, vratara koji se nadao ulasku u brazilsku olimpijsku momčad, dobile su, nažalost 23-godišnjaka s Internacionalom osvajača Cope Libertadores 2006., ozbiljan udarac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!