Automoto

Larini starta iz prvog reda

Ivana Jurica • nedjelja, 06.04.2008.

Nicola Larini u prvu utrku u meksičkoj Puebli startat će s druge pozicije. Zahvaljujući odličnom vremenu u kvalifikacijama probio se u prvi red, a iza leđa će mu biti klupski kolega Alain Menu koji će startati kao četvrti …

Talijan Larini vodio je u većem dijelu kvalifikacija, ali nije uspio sačuvati vodeću poziciju do samog kraja. Tako će s čelne pozicije startati Gené iz SEAT-a. Iako nije bio baš sasvim zadovoljan, Menu će u Puebli startati s četvrte pozicije, dok je treći Chevroletov vozač Rob Huff kvalifikacije završio na devetom mjestu, ali je pomaknut za pet mjesta dalje.

O očekivanjima u utrci Larini kaže: "Moj cilj u ovoj utrci je osvojiti što je moguće više bodova za sebe, ali i za Chevrolet. No, bit će jako teško jer ovo je staza koja ne oprašta niti najmanje pogreške, stoga ćemo morati ići točno po najboljoj liniji kretanja."

O uvjetima na stazi i svojoj vožnji Menu kaže: "Možda sam mogao bit malo brži, ali automobil je bio težak za vožnju i nije bilo moguće dostići Larinijevo vrijeme. Staza se nije puno promijenila u odnosu na prošla testiranja, ali na dva-tri zavoja bilo je mnogo skliskije."

Puebla, rezultati kvalifikacija:
1.J. Gené SEAT Leon TDI
2.N. Larini Chevrolet Lacetti +0,173
3.T. Coronel SEAT Leon TDI +0,431
4.A. Menu Chevrolet Lacetti +0,709
5.A. Farfus BMW 320si +0,775

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!