Nogomet

Triler Rangersa i Dundee Uniteda

Duje Mogić • ponedjeljak, 07.04.2008.

Izvrsnu utakmicu odigrali su na Tannadiceu vodeći Rangersi i četvrtoplasirani Dundee United. Obje momčadi nisu se previše koncetrirale na obranu što je rezultiralo sa čak šest pogodaka. Dundee je tri puta dolazio u vodstvo ali se tvrdoglavi Rangers isto toliko puta vraćao...

Rangersi su imali priliku danas pobjeći na devet bodova razlike i Celticu ostaviti samo teoretske šanse za naslov prvaka. Ipak, momčad Waltera Smitha naišla je na žilavi otpor domaćina Dundee Utd i na kraju su zadovoljni s osvojenim bodom.

Prvi susret nakon dvoboja u finalu CIS kupa, koji je nakon jedanaesteraca otišao na stranu Rangersa, počeo je u znaku domaćina. Christian Kalvenes pospremio je odbijenu loptu u mrežu nakon slobodnog udarca i doveo Dundee Utd. u vodstvo u 37. minuti. Da Rangersi ne odu na odmor u minusu pobrinuo se David Weir izjednačivši rezultat minutu prije kraja poluvremena.

U drugi dio momčadi kreću još jače. Noel hunt pogađa glavom u 51. minuti, ali već u 57. izjednačuje Nacho Novo. Odličan je danas bio i Sean Dillon koji je asistirao Huntu za pogodak, i u 65. minuti njegov centaršut Carlos Cuellar šalje u vlastitu mrežu. Međutim, ni to vodstvo nije bilo dugog vijeka budući da je nakon dvije minute Kris Boyd izjednačio po treći put. Do kraja su se nizale prilike na obje strane, ali ih nijedna momčad nije iskoristila.

Odličnu utakmicu najbolje je opisao menadžer Dundee Uniteda Craig Levein: "Bila je ovo odlična nogometna utakmica u kojoj sam baš guštao. Koštala me nekoliko godina života, ali - kakva utakmica."

Škotski Premiership, rezultati: Dundee Utd - Rangers 3:3.

Škotski Premiership, tablica:
1. Rangers -30 uta. - 75 bod.
2. Celtic - 31 uta. - 68 bod.
3. Motherwell - 31 uta. - 52 bod.
4. Dundee United - 33 uta. - 50 bod.
5. Hibernian - 33 uta. - 50 bod.
6. Falkirk - 32 uta. - 42 bod.
7. Hearts - 33 uta. - 42 bod.
8. Aberdeen - 32 uta. - 41 bod.
9. Inverness CT - 33 uta. - 36 bod.
10. Kilmarnock - 33 uta. - 33 bod.
11. St Mirren - 31 uta. - 32 bod.
12. Gretna - 32 uta. - 6 bod.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!