Nogomet

Boca visi u Copi

Maja Giljanović • srijeda, 09.04.2008.

Porazom u meksičkoj Guadalajari igrači Boca Juniorsa posve su kompromitirali svoj prolaz u osminu finala Cope Libertadores, južnoameričkoj inačici europske Lige prvaka, koje su Argentinci branitelji lanjskog naslova...

Atlas je, naime, pred 60.000 fanatičnih navijača u konačnici slavio s 3:1, ali da je Bocin kapetan Martin Palermo pri rezultatu 1:1 pogodio prazan gol umjesto da je loptu na nevjerojatan način s niti šest metara zapucao pokraj stative, a radi se inače o najboljem strijelcu u povijesti kluba (baš je nedavno premašio dosadašnjeg rekordera, legendarnog Francisca Varalla iz tridesetih prošlog stoljeća), u 5. je kolu Boca mogla otići na deset bodova i riješiti se neizvjesnosti oko osmine finala.

Ovako su, pak, Meksikanci odahnuli, a čileanski prvak Colo Colo s utakmicom manje i šest bodova opasno puše igračima trenera Carlosa Ischije.

Atlasu je vodstvo u 20. minuti donio Flores nakon pacerske pogreške Bocine zadnje linije, a poravnao je desetak minuta potom Sebastian Battaglia. 34-godišnji Palermo notoran po tri (!) promašena jedanaesterca na utakmici Argentine protiv Kolumbije na Copa Americi 1999. u promašaju sezone zapucava nemoguće da bi kazna stigla u petnaestak minuta drugog poluvremena kada Mauricija dvama pogocima matira prošlogodišnji suigrač Bruno Marioni.

22. travnja Boca igra s kolumbijskim Maracaibom koji, pak, sutra gostuje u Santiagu dok Čileance, s druge strane, u posljednjem kolu čeka Atlas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!