Nogomet

Urugvaj navodno podmitio suca

Maja Giljanović • petak, 11.04.2008.

Urugvajski nogometni savez suočen je s optužbom da je podmitio suca njihove utakmice protiv Čilea prošle godine u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine...

Priču je zakotrljala peruanska La Republica navodeći da je Savez sucu Sergiju Pezzottiju na raspolaganje stavio "stanovitu mladu damu" koja je potom, po saznanjima argentinske novinarke - koautorice članka, nastavila pohoditi argentinskog arbitra i u Buenos Airesu.

Pezzotti je kao protuuslugu kao izorkestrirao remi (2:2), ali s obzirom da je sudac Čilancima dodijelio poprilično velikodušan jedanaesterac, a Urugvaju naprotiv prešutio dva, krajnje je upitan temelj na kojima se zasniva optužba.

Sam je sudac brže-bolje reagirao: "Ne mogu vjerovati što se događa. Sasvim je očito da je Urugvajski savez na meti, a ja sam se u svemu našao kao nevina žrtva. Rezolutno odbacujem sve navode i siguran sam da će FIFA pronaći da je utakmica odsuđena na najpošteniji mogući način i bez ikakvih upletanja sa strane".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!