Zimski sportovi

Senatorsi pred eliminacijom

Ante Jukić • utorak, 15.04.2008.

Nakon noćašnjih utakmica, Pittsburgh Penguinsi su ostali, uz Dallas, jedina neporažena momčad u ovogodišnjem doigravanju NHL-a. Svladavši Ottawu i treći puta u seriji, došli su na korak od plasmana u drugi krug. Nashville je, pak, uspio pobijediti Detroit i vratiti se u igru, dok je Minnesota odnijela pobjedu iz Denvera i vratila prednost domaćeg leda…

Iako su poprilično loše odigrali završnicu regularnog dijela sezone, očekivalo se da će Senatorsi u playoffu, ipak, biti neka druga momčad. Na žalost njihovih navijača, to se nije dogodilo. Penguinsi su dobili i treću utakmicu serije, prvu u Ottawi, i doveli momčad iz glavnog grada Kanade u gotovo bezizlaznu situaciju.

Nakon što je prva trećina završila bez pogodaka, domaćini su na samom početku druge, pogotkom Foligna , došli u vodstvo. Samo par minuta kasnije, izjednačio je Talbot i s 1:1 se ušlo u posljednju trećinu. A tada Penguinsi, u samo devet minuta, postižu tri pogotka i povratka za domaćine više nije bilo. Strijelci su bili Crosby, Staal i Hossa, kojemu je ovo bio četvrti gol za Pittsburgh, nakon što je u veljači došao iz Atlante.

Ottawi, tako, nije pomogao ni povratak najboljeg igrača i kapetana, Daniela Alfredssona, koji se sinoć vratio u momčad nakon gotovo dva tjedna pauze zbog ozljede. Koliko je težak zadatak pred Senatorsima, dovoljno govori i podatak da su samo dvije momčadi u povijesti uspjele nadoknaditi zaostatak od 0:3, Torontu je to uspjelo 1942, a NY Islandersima 1975. godine. Slijedeća, možda i posljednja, utakmica ove serije na rasporedu je u srijedu, također u Ottawi, a Senatorsi moraju napraviti bitan pomak u svojoj igri, žele li izbjeći ''metlu''.

Nashville Predatorsi su uspjeli naplatiti sav peh i nesreću, koji su ih pratili u prve dvije utakmice protiv Detroita. Pobjedom od 5:3, došli su do svoje prve pobjede u seriji i na taj način zadržali nadu za plasman u drugi krug. Iako su u prošlim utakmicama možda prikazali i bolju igru, sreća je sinoć, konačno, bila na strani Predatorsa.

Red Wingsi su bolje otvorili utakmicu i polovinom druge trećine imali su ugodnih 2:0. Strijelci za goste bili su Draper i Hudler. No, u razmaku od samo dvije minute, Radulov i Legwand vraćaju stvari na početak , prije početka posljednje trećine. Nakon što je Datsyuk ponovno doveo Detroit u vodstvo, izgledalo je da domaćini nemaju snage za još jedan preokret. Ali zadnje četiri minute donijele su neočekivani rasplet. Prvo je pogodio Suter, samo devet sekundi nakon njega i Arnott, a Erat je pogotkom u praznu mrežu postavio konačnih 5:3.

Priliku za poravnanje serije, Nashville će imati u srijedu, kada se igra i druga utakmica u američkom gradu glazbe, a nakon nje momčadi se opet sele u detroitsku Joe Louis Arenu.

Ništa novoga, kad su dvoboji Colorada i Minnesote u pitanju. Ponovno je utakmica otišla u produžetke, ponovno je završila rezultatom 3:2… Sretniji su ovoga puta, kao i tri noći prije, bili Wildsi koji su, tako, uspjeli vratiti prednost domaćeg leda, koju su im Avs'i ''ukrali'' još u prvoj utakmici serije.

Sama utakmica, neodoljivo je podsjećala na onu prethodnu, odigranu u Minnesoti. Colorado prvi dolazi do vodstva, pogotkom Brunettea, i čuva taj rezultat sve do posljednje trećine. Tada Minnesota, golovima Koivua i Rolstona, dolazi do prednosti i mogućnosti da riješi utakmicu u regularnom dijelu. No, za nastavak neizvjesnosti se ovaj put pobrinuo Joe Sakic, postigavši gol pet minuta prije kraja. Pobjednik je odlučen u 12. minuti produžetka, a junak gostiju bio je Bouchard.

Četvrta utakmica serije na rasporedu je već večeras, u Denveru, a Colorado u nju ulazi pod dosta velikim pritiskom, budući da bi ih novi domaći poraz doveo na korak od ispadanja.

NHL doigravanje, rezultati, 14.04.2008.

Istočna konferencija:
Ottawa – Pittsburgh 1:4 (0-3)

Zapadna konferencija:
Nashville – Detroit 5:3 (1:2)
Colorado – Minnesota 2:3 (OT) (1-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!