Nogomet

Špiranović odabrao Australiju

Maja Giljanović • utorak, 15.04.2008.

Matthew Špiranović, barem sudeći po riječima izbornika Olyroosa Grahama Arnolda, prihvatit će poziv Australaca i nastupom na Olimpijskim igrama u Pekingu stati na kraj pričama o novom scoopu Zorislava Srebrića među hrvatskim iseljeništvom...

Arnold je, naime, na povratku s trotjednog proputovanja Europom tijekom kojeg se susreo među ostalima s Wengerom i Erikssonom, ali što je važnije posjetio igrače koji gravitiraju reprezentaciji - time i Špiranovića, izjavio: "Lijepo smo Matty i ja popričali i uvjeren sam da je na priču s Hrvatima stavljena točka".

Socceroosi su poprilično kivni na HNS koji im je nakon godina ulaganja u redom Josipa Šimunića, Antu Šerića i Joeyja Didulicu svu trojicu ugrabio pred nosom i ostanak u australskim skutima obrambenog igrača njemačkog Nürneberga doživljavaju kao prekretnicu u borbi s, kažu australski mediji, "beskrupuloznom otimačinom kojoj Hrvati pribjegavaju posljednjih desetak godina".

19-godišnjak je dosad za razne australske uzraste upisao preko 30 nastupa, a unatoč sastanku sa Srebrićem kaže: "Ponudu da prijeđem u hrvatsku vrstu nisam dobio, ali i da jesam, dvojbe nema. Laska interes reprezentacije jake poput Hrvatske, ali moj san je igrati za Australiju, zemlju u kojoj sam rođen. Tim više jer me Arnold uvjerava da ću biti na popisu za prijateljski susret protiv Urugvaja" (2. lipnja).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!