Nogomet

Meksikancima prolaz u infarktnom finišu

Maja Giljanović • petak, 18.04.2008.

Čileanska Universidad Catolica dugo će pamtiti odlučujući susret za prolaz među 16 na ovogodišnjem izdanju Cope Libertadores nakon kojeg su, naime, protiv Americe u šokantnih 90 minuta ostali gol prekratki...

Catolici je u Santiagu trebala pobjeda od tri gola razlike, a nakon neuvjerljivog prvog dijela u kojem nisu opasnije zaprijetili u drugom su poluvremenu navalili svom snagom i do vodstva stigli netom nakon povratka s odmora golom Mendela. Sreća im je, međutim, okrenula leđa i dvaput su u sljedeća dva napada uzdrmali stativu Meksikanaca da bi potom Jose Maria Buljubašić bravurozno skinuo stopostotnu šansu Salvadora Cabanasa i održao nadanja svoje momčadi živima.

U 90. Dario Bottinelli povisuje na 2:0, a četiri minute sudačke nadoknade Catolica se usidrila u gostujući peterac i od vratara Guillerma Ochoe izvukla dvije briljantne obrane Riosovih udaraca glavom s tim da je posljednjom u doslovce zadnoj sekundi utakmice na jedvite jade iščupao ispod same prečke.

Skupinu 5 je inače s 12 bodova na vrhu okončao River koji je hattrickom Sebastiana Abreua (još su po jednog dodali Falcao i Rios) potukao peruanskog prvaka Deportivo San Martin dok je iza momčadi Diega Simeonea unatoč, eto Pirovoj pobjedi, Catolica ostala korak prekratka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!