Nogomet

Kali odgođeno slavlje u Izraelu

Maja Giljanović • petak, 18.04.2008.

Nekadašnji golman Hajduka Tvrtko Kale umalo je ovog vikenda sa svojim Beitarom proslavio drugi uzastopni naslov izraelskog prvaka, ali su navijači, tisuće njih, prodrli na travnjak i izazvali prekid susreta četiri minute prije isteka 90....

Kale je poslije utakmice iznio uvjerenje da će se vodstvo od 1:0 nad slabašnom Maccabi Herzliyom registrirati u korist domaćina s obzirom da je odigrano preko 75 minuta susreta, a u prijašnjim je slučajevima IFA (Izraelski nogometni savez) klubove navijača izgrednika kažnjavala samo novčano.

Ovog puta je kazna, međutim, drastičnija: susret 28. kola se, naime, registrira 2:0 pobjedom gostiju (kojima neočekivana tri boda nude nadu u spas od ispadanja u drugu ligu iduće sezone - trenutno su s 10. poskočili na šesto mjesto i Ashdodu bježe pet bodova pet kola prije kraja), oduzimaju im se dva boda (59) i moraju platiti oko 9000 dolara globe. Također će preostale domaće utakmice odigrati bez prisustva gledatelja, a lišo nisu prošli ni što se tiče iduće sezone.

U novo će prvenstvo krenuti, naime, s minusom od četiri boda i dvjema utakmicama bez navijača na istočnoj (najfanatičnijoj) tribini Teddy Kollek stadiona.

Klub vlasnika Arkadija Gajdamaka (čiji sin Aleksandar inače drži Kranjčarev Portsmouth) najavio je žalbu na odluku, ali i u slučaju da se ova potvrdi, Beitar nad drugoplasiranima redom Maccabi Netanyom, Bnei Sakhninom i Hapoel Kiryatom ima velikih 10 bodova prednosti.

Sezona bi na koncu mogla ući u anale kluba: Kale je svojim vrhunskim obranama, naime, doprinijeo plasmanu Beitara i u završnicu Kupa pa bi sredinom svibnja u klupsku trofejnu sobu mogla ući prva dvostruka kruna u povijesti kluba (inače pet puta prvaka i pet puta pobjednika Kupa).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!