Vodeni sportovi

D'Arcyju nečasni otpust iz reprezentacije

Maja Giljanović • petak, 18.04.2008.

Australski plivač Nick D'Arcy koji je ovog kolovoza trebao nastupiti na svojim prvim Olimpijskim igrama izbačen je iz reprezentacije nakon vijećanja Australskog olimpijskog odbora...

20-godišnjak je unatoč na trialsima osiguranoj vizi odnosno osvajanju naslova prvaka Australije na 200 metara delfin ostao bez puta u Peking nakon što je Disciplinska komisija presudila u slučaju na policiji podignute optužnice zbog nanošenja teških tjelesnih povreda kolegi iz reprezentacije Simonu Cowleyju.

Dva pijetlića su se, naime, zakačila 31. ožujka upravo u noći kad je D'Arcy slavio svoj uspjeh karijere s tim da je deblji kraj izvukao Cowley i s prijelomima čeljusti i nosa te ozljedama oka završio u bolnici. D'Arcyju, pak, prijeti i do deset godina iza rešetaka.

Predsjednik AOO-a John Coates odluku u zabrani D'Arcyju obrazlaže: "Donijeti ovakvu odluku nije bilo nimalo lako, ali stavljeni smo pred gotov čin. Nickovo ponašanje je za svaku osudu i reprezentacija se ne smije dovoditi u vezu s ovako ozbiljnim, čak kriminalnim, ponašanjem. Drugog rješenja naprosto nije bilo".

D'Arcy ima pravo žaliti se Arbitracijskom sudu u Švicarskoj, ali sudeći prema riječima trenera mu Briana Stehra, čini se da se pomirio sa sudbinom: "Radi se zapravo o svojevrsnoj doživotnoj kazni - oduzeti sportašu prigodu, možda i jedinu u karijeri, nastupati na Olimpijskim igrama, znači dotući ga".

"U ovom trenutku, bojim se, Nick diže ruke od svega", dodao je Stehr, a upražnjeno mjesto, objavio je glasnogovornik Australskog plivačkog saveza, neće se popuniti jer nijedan plivač nije dosegao kvalifikacijsku normu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!