Ostali sportovi

Jake Long potpisao za Dolphinse

Mario Majdić Natrlin • srijeda, 23.04.2008.

Četiri dana prije održavanja NFL drafta, Miami Dolphinsi su službeno objavili kako su potpisali ugovor sa Jake Longom, što ga ujedno čini prvim izborom ovogodišnjeg drafta...

Potpisivanjem ovog ugovora Dolphinsi su odgovorili na pitanja koja se provlače kroz svijet NFL-a od završetka sezone – tko će biti prvi izbor ovogodišnjeg drafta?

Jake Long (OT), bivši igrač University of Michigan-a, sa Dolphinsima je potpisao ugovor na pet godina vrijedan 57,5 milijuna dolara, od čega je 30 milijuna garantiranog novca. 22 godišnji napadač Michigana startao je 40 utakmica za svoje sveučilište, dobitnik je mnogih nagrada za vrijeme svoje sveučilišne karijere i smatran za najkvalitetnijeg linijskog napadača ovogodišnjeg drafta.

“Jako sam uzbuđen i ponosan što mogu biti dio Miami Dolphinsa i ove organizacije“, obratio se novinarima Jake Long i dodao; „ Želim zahvaliti svojim agentima i Miami Dolphinsima što su upotpunili ovaj dogovor tako da se sada mogu koncentrirati na football.“

Vodstvo Dolphinsa je već neko vrijeme pregovaralo sa Longom, u nadi da će što prije s njim postići dogovor i sporazumjeti se oko financijskih pitanja, te tako izbjeći probleme koje su Oakland Raidersi imali sa prošlogodišnjim prvim izborom drafta QB-om JaMarcusom Russellom s kojim su ugovor potpisali veoma kasno i time ga praktički izgubili za cijelu sezonu.

“Vrlo nam je važno da znamo kako će Jake Long biti na terenu za nas, na vrijeme, kada započne training camp u srpnju. To je za nas bilo kritično.“, objasnio je head coach Dolphinsa, Tony Sparano.

Dolphinsi su tako, nakon prošlogodišnje havarije u kojoj su sezonu završili omjerom od 15 poraza i jednom pobjedom, nastavili rekonstrukciju svoje momčadi. Kvaliteta mladog Longa je neupitna, začuđuje samo to što nedavno pridošli Bill Parcells, ugledni NFL trener koji je sada potpredsjednik nogometnih operacija Dolphinsa i čovjek za kojeg se smatra da vodi glavnu riječ, nije inzistirao na obrambenom igraču, što je do sada bila njegova tradicija.

Jake Long je ujedno i prvi linijski napadač koji je izabran kao prvi pick, nakon što su St. Louis Ramsi, 1997. izabrali Orlanda Pacea.

Ovogodišnji draft će se održati u New Yorku, počevši od subote 26. travnja kada će se održati prve dvije runde u kojoj će Long i službeno biti izabran za prvi izbor.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!