Nogomet

Atlas pomogao Boci

Maja Giljanović • srijeda, 23.04.2008.

Branitelji lani osvojenog naslova prvaka Južne Amerike, Boca Juniors na mala su se vrata plasirali u drugu fazu Cope Libertadores...

Argentinci su u susret protiv Maracaiba ušli s jednim okom na gostovanju Colo Cola u Meksiku jer u slučaju trijumfa čileanskog prvaka Boci je trebala petarda protiv Venecuelanaca.

Izvrsno su na svojoj Bomboneri otvorili utakmicu povevši s 2:0 u prvih 15 minuta golovima Palette i Datola, ali potom je u momčad ušao nemir s obzirom da su se u nastavku propisno ispromašivali dok je naprotiv iz Santiaga stigla vijesti o vodstvu Colo Cola protiv Atlasa (6. minuta Rojas).

Olakšanje, međutim, stiže u drugom dijelu - Meksikanci poravnavaju (66. Colotto), a ključni, prolaska dalje, vrijedni treći gol u 74. minuti postiže - Juan Roman Riquelme.

Šesterostruki se prvak na koncu provukao na gol-razliku ispred nekadašnjeg kluba našeg Mirka Jozića (Colo Colo je ostao na 10 bodova gol prekratak), a s prvog će mjesta Skupine 3 dalje Atlas s bodom više.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!