Vodeni sportovi

Oxford i Cambridge opet u Splitu

Sportnet • četvrtak, 24.04.2008.

3. i 4. svibnja u Splitu na regatnoj stazi u Spinutu održat će se 7. Međunarodna veslačka regata "Sveti Duje" u organizaciji Veslačkog saveza Dalmacije i Splitskog sveučilišnog športskog saveza, a u suradnji s Hrvatskim veslačkim savezom i Sveučilišnom športskom udrugom te HVK Gusar. Ove godine, četvrti put za redom, imati ćemo priliku ugostiti najbolje ekipe Oxforda i Cambridgea, iste one koje su prije mjesec dana obračunali na Temzi...

Cilj je ovim događanjem među studentima izgraditi svijest o važnosti njegovanja sporta na fakultetima te doprinijeti da Sveučilište u Splitu, najsportskijem gradu u Hrvatskoj, među nacionalnim Sveučilištima postane lider u objedinjavanju sporta i fakultetskog obrazovanja.

Program međunarodne veslačke regate Sveti Duje sastojat će se od dva dijela:

- STUDENTSKA REGATA - Održat će se 3. svibnja na regatnoj stazi u Spinutu, gdje se očekuje nastup više od 25 osmeraca. Pored Oxforda i Cambridga nastupiti će i ostala brojna europska sveučilišta, te domaće sveučilišne i fakultetske ekipe. Kvalifikacije počinju u 9:00 sati a one najzanimljivije finalne utrke u 16:30 sati.

- Revijalne UTRKA LEGENDI - Utrka legendi je veslački spektakl na splitskoj Rivi koji će se ove godine održati u nedjelju 4. svibnja, u 12:00 sati u kojoj se natječu posade koje predstavljaju legende Oxforda, Cambridgea i Splita na stazi od 220 metara. U tri čamca će nastupiti nosioci preko 30 olimpijskih i svjetskih medalja, sam šlag svjetskog veslanja. Ova revijalna utrka je prijašnjih godina izazvala veliku pozornost cjelokupne hrvatske javnosti i našla na veliki odjek u svijetu športa.

"Već četvrtu godinu u Splitu imamo prve ekipe Oxforda i Cambridgea. Popularnost Boat Race je temeljena na tradiciji a revaš u Splitu se ponavlja i postaje svojevrsna nadogradnja tradicionalnog okršaja. Što se tiče revijalne Utrke legendi, odaziv potencijalnih sudionika nikad nije bilo veči, svi žele biti dio spektakla na Rivi, bit će to opet prava revija svjetskih i olimpijskih medalja. Sve to nosi za sobom i sve veće zanimanje engleskih medija", izjavio je Luka Grubor, hrvatski veslač i olimpijac koji je nekoliko puta sudjelovao na "originalnoj" utrci dva najpoznacija britanska fakulteta na Temzi.

S osobitim zadovoljstvom i ponosom objavljujemo da se ove godine i Sportnet.hr uključio u organizaciju ovog veslačkog spektakla. Vodeći hrvatski sportski portal službeni je internetski promotor događanja koje će se u gradu pod Marjanom održavati početkom svibnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!