Nogomet

Autogolovi uništili nade

Mihaela Bradovski • četvrtak, 24.04.2008.

Nogometaši Zagreba u uzvratnoj su utakmici polufinala Kupa za prolaz u finale morali postići dva pogotka. Malo je tko vjerovao da je nešto takvo moguće, no na veliko iznenađenje svih prisutnih Pjesnici su krenuli u susret potpuno ofanzivno i tek su ih vlastite greške, odnosno velika količina nesreće zaustavili u plasmanu u samu završnicu natjecanja...

Da su odlučili krenuti na pobjedu i što brže stizanje negativnih 3:1 iz Maksimira Zagrebaši su svojom igrom pokazali od samoga starta susreta. Vezni red "bijelih" ušao je u utakmicu borbeno i hrabro, a u početnim su se minutama sve akcije odvijale u i oko šesnaesterca "modrih". U tim su početnim minutama naročito raspoloženi bili napadač Ibričić te vezni Oršulić i Pejić.

Možda najveće iznenađenje susreta odlična je igra Marina Oršulića koji je u veznome redu zamijenio kartoniranog Brkljaču. Oršulić je imao možda i najteži zadatak na utakmici, čuvanje Luke Modrića no mladi je Zagrebaš potpuno onemogućio kapetana Dinama i dobio gotovo svaki važniji duel na susretu. Podatak da je do pobjedničkog gola Mikića Oršulić bio igrač susreta dovoljno govori kakvu je predstavu pružio veznjak Zagreba.

Slika 2 od 3.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Ništa slabiji nisu bili niti strijelci za "bijele" Miroslav Pejić i Ivan Parlov. Pejić je još jednom sjajno zamijenio Mujdžu na desnome boku, a njegov je pogodak bio najljepši trenutak na utakmici. I inače su slobodni udarci specijalnost "bijele devetke", sličan je pogodak prošle sezone postigao na Poljudu. Pjesnicima se ovoga proljeća moglo zamjeriti tek to što nisu češće pucali izvan šesnaest metara s obzirom da kompletni vezni red ima snažne i precizne udarce, a upravo je jedan takav uputio Parlov i pogodio za 1:0. Parlov je ovoga proljeća dočekao svoju priliku i potpuno je opravdao povjerenje trenera Blaževića.

I Senijad Ibričić na jučerašnjoj je utakmici bio na razini prethodnih. Iako se nije upisao među strijelce, sudjelovao je u svakom važnijem napadu svoje momčadi, a pamte se i njegove dvije izgledne prilike u prvome i jedna u drugome poluvremenu. Dugo je Miroslav Blažević razmišljao o drugome napadaču i na kraju je prednost dobio Josip Jurendić. Upravo je Jurendić asistirao Parlovu za prvi pogodak, a u prvome je dijelu susreta dosta namučio "modru" obranu. Vrlo dobar bio je i zadnji vezni Blaževićeve momčadi Marko Kartelo.

Slika 1 od 2.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Druga priča jučerašnjeg susreta "bijela" je obrana. Slaba koncentracija posljednje linije Zagreba i vratara Škorića zasjenili su sve dobro što je momčad iz Kranjčevićeve prezenitrala. Oba pogotka koja su završila u mreži Pjesnika postigli su upravo domaći igrači. Kod prvoga pogotka Etto je "asistirao" Josipu Mikuliću, a kod drugoga je nesreća odigrala još veću ulogu. Vratar "bijelih" obranio je udarac Etta, a na odbijenu loptu natrčao je Vedran Ivanković i zapečatio sudbinu svoje momčadi. Slabiji nego inače bio je i libero Nadarević koji je imao nekoliko nesigurnih reakcija u prvome poluvremenu.

Iako im je sreća okrenula leđa i u prvome i u drugome susretu polufinala "bijeli" su obje odigrali na visokoj razini, postigavši tri prekrasna pogotka i u pojednim trenucima potpuno nadigravši "modre". Europa će ove sezone zaobići Kranjčevićevu no Pjesnici su ovoga proljeća dokazali kako nisu limitirana momčad i kako ima mjesta za napredak. Svoju su priliku iskoristili i pojedini "igrači sa klupe", a ne bi bilo pošteno ne spomenuti kako su nogometaši Zagreba odlično fizički pripremljeni što je posebno bitno u zgusnutom rasporedu u kakvom su igrali posljednjih mjesec dana.

Mir i zadovoljstvo u Ulici pjesnika narušavaju tek najave trenera Blaževića kako na kraju sezone napušta svlačionicu "bijelih", no najizglednije je kako će se o tome odlučivati tek na samome kraju tekućeg prvenstva. Do tada će skupa sa svojom momčadi u preostala četiri susreta nastojati ne kompromitirati sve dobro učinjeno ove polusezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!