Nogomet

Koeman na klupi Mađarske

Petar Plevnik • petak, 25.04.2008.

Nakon još jednog neuspjeha u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, vodstvo Mađarskog nogometnog saveza uručilo je otkaz dosadašnjem izborniku Peteru Varhidiju i na njegovo mjesto imenovalo nizozemskog stručnjaka Erwina Koemana, starijeg brata poznatijeg Ronalda...

Varhidi je klupu "lake konjice" preuzeo u listopadu 2006., uoči početka kvalifikacije za Euro 2008., a Mađari su pod njegovim vodstvom u 12 susreta u skupini C zabilježili četiri pobjede i osam poraza, dovoljno tek za peto mjesto u konkurenciji sedam momčadi.

Takav učinak nije zadovoljio sjeverne nam susjede, pa je vodstvo mađarskog Saveza, nakon Lotthara Matthausa, vodstvo odlučilo ukazati još jednom strancu, Erwinu Koemanu. Osvajač Europskog prvenstva 1988. s Nizozemskom u dosadašnjoj je kratkoj trenerskoj karijeri samostalno vodio tek RKC i Feyenoord, s čije se klupe zbog loših rezultata povukao u svibnju prošle godine.

Izborničko mjesto Mađarske stariji će Koeman preuzeti 1. svibnja, a glavni zadatak Nizozemca biti će ostativiti što bolji dojam u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010, budući da, u skupini sa Portugalom, Švedskom, Danskom, Albanijom i Maltom, Mađari teško mogu napraviti nešto više.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!