Vodeni sportovi

Novi rekordi u malim bazenima

Maja Giljanović • subota, 26.04.2008.

Australske zvijezde Leisel Jones i Libby Trickett postavile su nove svjetske rekorde na GP u Canberri koje se održava u 25-metarskim bazenima i to u jutarnjim satima kako bi se plivačima omogućila aklimatizacija uvjetima koji će ih u kolovozu dočekati u Pekingu...

Jones je, naime, 100 metara prsno isplivala 14 stotinki brže od dosadašnjeg rekorda, također njenog, postavljenog u Hobartu 2006. - 1:03.72, a Trickett je potom stotinku više digla s dosadašnjeg rekorda sunarodnjakinje im Felicity Galvez sa Svjetskog prvenstva u Manchesteru na 100 delfin - 55.74.

Obje su inače istaknule da eventualnih poteškoća s prilagodbom satnici odnosno jutarnjim finalima ne bi smjelo biti, pa Jones primjerice kaže: "Bit će to kao ulazak u kasino - uđeš, kockaš i pojma nemaš što se vani događa ni koliko je sati - izađeš i shvatiš da je dan zamijenio noć", dok je Trickett prisnažila: "Nije stvar u podjeli jutro-večer nego kvalifikacije-finale. Pripremim li se optimalno za nastup u finalu, o satu održavanja utrke sasvim je bespredmetno raspravljati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!