Nogomet

Tucak izbornik Ruande

Goran Tomičić • ponedjeljak, 28.04.2008.

Reprezentaciju Ruande će i dalje voditi hrvatski trener. Naime, nasljednik Josipa Kužea je Branko Tucak, trener s bogatim inozemnim iskustvom...

Kuže je Ruandu napustio početkom ove godine zbog preuzimanja japanskog JEF Uniteda. Pomoćnici novog izbornika će biti domaći trener Raoul Shungu i Eric Nshimiyimana, a debitirat će 4. svibnja na gostovanju u Sudanu u prijateljskoj utakmici. Prema ugovoru, Tucak bi trebao ostati izbornik do 2010. godine.

U kvalifikacijama za Kup Nacija i Svjetsko prvenstvo Ruanda je u skupini s Mauritanijom, Etiopijom i Marokom. Pobjednik skupine će 2010. godine igrati na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi i Kupu nacija, a drugoplasirana momčad će izboriti samo Kup nacija.

U dugogodišnjoj karijeri Tucak je bio trener Zagreba i Hrvatskog Dragovoljca, a u inozemstvu je radio u Francuskoj, Kuvajtu i Sudanu, gdje je trenirao Al-Hilal i El-Merreikh, dva najveća kluba u državi.

Kuže je Ruandu vodio u šest utakmica, a ostvario je četiri pobjede, jedan remi i poraz.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!