Nogomet

Blatter želi promjene

Ivana Jurica • utorak, 29.04.2008.

Predsjednik FIFE Sepp Blatter vjeruje da će navijači pozdraviti prijedlog o ograničenju stranih igrača unutar jedne momčadi, a sve za dobrobit nacionalnih reprezentacija …

Blatter je u razgovoru za BBC Radio Five istaknuo kako bi pravilo nazvano ''6+5'', a koje bi se primjenjivalo od 2011. godine konkretno značilo da bi u svakoj momčadi trebalo biti šest domaćih igrača (koji su dovoljno kvalitetni za reprezentaciju), odnosno pet stranih igrača. Pomoglo bi to prvenstveno nacionalnim momčadima, jer jaka reprezentacija cilj je svake pojedine zemlje.

''Ako pitate navijače, svi oni žele da njihovi reprezentativci igraju u najboljim klubovima u zemlji. Uvjeren sam da svi žele jake reprezentacije i stoga bismo trebali nametnuti ovu opciju. Ja ću, zato, na idućem kongresu, predložiti da se ovo pravilo primjenjuje u budućnosti, od 2010./'11'', najavio je svoje planove Blatter.

''Nogometni klubovi u početku su imali lokalni identitet, kasnije regionalni, a sad najveći klubovi iz pet najjačih liga na svijetu, nemaju nacionalni identitet'', zaključio je Blatter.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!