Nogomet

River poražen u dramatičnom finišu

Maja Giljanović • četvrtak, 01.05.2008.

Gradski su rivali San Lorenzo i River Plate u prvoj utakmici osmine finala Cope Libertadores odigrali tradicionalno "pravu prvenstvenu" utakmicu u kojoj lanjski osvajaš Clausure na uzvrat odlazi s golom prednosti nakon penala realiziranog u 89. minuti...

San Lorenzu je vodstvo na Nuevo Gasometru osigurao Andres Silvera u 27. minuti koje, međutim, nije potrajalo: u 30., naime, super vrijedan gol u gostima zabija kolumbijski reprezentativac Radamel Garcia. U nastavku se susreta borba vodila između dva šesnaesterca uz podosta žustrih startova, svađa, nervoze koja je potom rasla što je vrijeme više odmicalo i San Lorenzo u finišu sve više promašivao: redom se neprecizni bili Bergessio u dva navrata i Romero, dok je pravu paniku izazvala prigoda Buonanotte prije nego je minutu prije isteka regularnog dijela susreta Adrian Gonzalez prihvatio odgovornost i s 11 metara kaznio neoprezno igranje rukom Alexisa Sancheza.

Na Bomboneri je, pak, Boca pogocima Juana Romana Riquelmea i Jesusa pred 50.000 navijača slavila s 2:1 protiv Cruzeira u utakmici u kojoj im se o glavu obila loša večer Martina Palerma: kapetan je, naime, promašio brat-bratu tri stopostotne prigode i gol vani Brazilci su postigli zahvaljujući odbijancu nakon udarca Fabricija koji je u 76. minuti na krivoj nozi ostavio nemoćnog vratara Mauricija. Utakmica je inače okončana dvije minute prije isteka 90. nakon što je pomoćnog suca pogodio projektil lansiran s tribine na kojoj su smješteni Bocini Bosterosi.

Flamengo je s 4:2 (Marcinho dvaput) bio bolji od trenutno posljednjeplasirane momčadi u Meksiku - Americe, dok je Fluminense s 2:1 slavio protiv kolumbijskog prvaka Atletico Nacionala koji je punih 70 minuta igrao s igračem manje nakon isključenja (i penala) vratara Ospine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!