Ostali sportovi

Egal velikana, Perryju vodstvo

Martina Oštrić • petak, 02.05.2008.

Završene su prve sesije dva polufinalna meča Svjetskog prvenstva u Snookeru koje se održava u engleskom Sheffieldu. Stephen Hendry i Ronnie O'Sullivan izjednačeni su nakon osam frameova, dok u drugom polufinalnom susretu Joe Perry vod s 5:3 protiv Allistera Cartera...

U finalu prije finala na rasporedu je odličan meč između Stephena Hendryja i Ronniea O'Sullivana. Sedmerostruki svjetski prvak Hendry odlično je otvorio meč, te napravio break od 140 bodova.

O'Sullivan se dugo mučio, te do prve pojede došao tek u četvrtom frameu. Nakon Hendryjevog vodstva od 4:1 Englez se „probudio“. Odnio je pobjede u posljednja tri framea čime je izjednačio rezultat na 4:4, te će tako dvojica igrača u sutrašnju drugu seriju krenuti iz početka.

Drugi, imenima ne toliko jaki ali ništa manje atraktivan meč igraju dva Engleza – Joe Perry i Allister Carter. Perry je otvorio meč pobjedama u prva tri framea, no carter mu ne dozvoljava da se previše rezultatski odlijepi, te odnosi pobjede u sljedeća dva.

U posljednja tri framea Joe Perry bio je još dva puta uspješan, te nakon prvog dana polufinala ima vodstvo od 5:3 protiv mladog Alija Cartera.

Polufinalni mečevi nastavljaju se sutra. Iako Perry ima dva framea „viška“ u odnosu na Cartera, ona mu u ovakvom meču protiv ovakvog protivnika ne znače mnogo. Za drugim stolom, prema dosad pokazanom, motivirani Hendry i genijalni O'Sullivan vodit će izjednačenu bitku za nedjeljno finale. Kako bilo, u oba meča uzbuđenja sigurno neće nedostajati.

Rezultati polufinala nakon prve sesije:
Stephen Hendry – Ronnie O'Sullivan 4:4
Joe Perry – Allister Carter 5:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!