Ostali sportovi

Ronnie in, Hendry out

Martina Oštrić • subota, 03.05.2008.

Ronnie O'Sullivan prvi je finalist ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u engleskom Sheffieldu. Lakše od očekivanog izbacio je Stephena Hendryja iz daljnjeg natjecanja...

Nakon odlične prve sesije koja je završena rezultatom 4:4 očekivala se ravnopravna borba dvojice ponajboljih igrača koji su obilježili određeno razdoblje snookera. No, suprotno od očekivanog to se nije dogodilo.

U drugoj sesiji igrao je Ronnie protiv kuglica, pa je ista završila rezultatom 8:0, što se u 20 godina sudjelovanja na ovom turniru Hendryju nikad nije dogodilo. Škot je promašio poveći broj šansi, čime si je uvelike otežao situaciju, dok je Englez sve to vješto koristio i stekao ogromnu prednost.

U trećoj sesiji Ronnie je nastavio gdje je stao. Sedmerostruki pobjednik vratio se u 18. i 19. frameu, no bolje od toga nije mogao. “Roonie u meču udara kuglice s lakoćom kao da je na treningu“, izjavio je Hendry nakon meča te dodao kako je O'Sullivan miljama daleko od ostalih igrača.

Prvom finalistu ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva gode lijepe riječi idola iz mladosti. „Kad sam imao 14 godina Stephen je osvojio svoj prvi turnir, i gledao sam ga kao Boga“, izjavio je oduševljeni O'Sullivan. On je najbolji igrač protiv kojeg sam igrao, i njegova pohvala mnogo mi znači .

O' Sullivan u finalu čeka boljeg iz dvoboja Allister Carter - Joe Perry. Nakon Perryjevog minimalnog vodstva od 5:3 nakon prve sesije, Carter se u drugoj vratio sa šest pobjeda u osam odigranim frameova, te nakon dvije sesije ima dva framea prednosti pred svojim protivnikom.

Carter i Perry ostatak svog meča odigrat će sutra ujutro s početkom u 10 sati. Prvi koji dođe do 17 pobjeda u finalu će se suočiti s velikim Ronnieom..

rezultati polufinala

Ronnie O'Sullivan - Stephen Hendry 17:6
Allister Carter – Joe Perry 9:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!