Ostali sportovi

Thunder blizu velikog preokreta

Zvonimir Šimunović • subota, 03.05.2008.

Momčad Zagreb Thundera poražena je i u trećem kolu Srednjoeuropske lige američkog nogometa. Bolji su s 21:13 u Budimpešti bili domaći Cowboysi. Unatoč porazu, Thunderi nisu razočarali. Pogotovo se to odnosi na zadnji dio utakmice u kojem im je malo nedostajalo da dostignu veliko vodstvo protivnika...

Nakon teškog poraza u Beogradu, Thunderi su u Budimpešti pokazali da američki nogomet u Zagrebu ima budućnost. Skoro tijekom cijeloga susreta bili su ravnopravna momčad. Tek ih je pad koncentracije početkom treće četvrtine koštao zaostatka 21:0. Nakon toga, prikazali su možda i najbolju igru u kratkoj povijesti kluba, ali do potpunog preokreta ipak nisu uspjeli doći.

Već u prvom napadu Zagreb je imao dobru priliku za TD, ali Jan Kovačić nije uspio uhvatiti dodavanje Damira Župana. S druge strane, Cowboysi su iskoristili nepažnju gostujuće obrane i dodavanje od 55 yardi pretvorili u vodstvo 7:0 na kraju prve četvrtine. Isti rezultat svijetlio je na semaforu i nakon 30 minuta igre, da bi se u početnim trenucima nastavka puno bolje snašli domaći.

Prvo su Cowboysi nakon još jednog dobrog dodavanja (30 yardi) poveli s 14:0, a nakon probijanja za 4 yarde i uspješnog pretvaranja činilo se kako je utakmica riješena. Međutim, Zagreb je nakon toga u obrani zaigrao puno bolje, a zahvaljujući dva fenomenalna poteza napadačkog dijela momčadi i zaprijetio domaćinu.

Krajem treće četvrtine Ivan Klarić (ukupno 140 yardi probijanja, TD) odličnim je probijanjem za 65 yardi postigao drugi TD Zagreb Thundera u ovom natjecanju. U posljednjoj dionici Župan (90 yardi dodavanja, TD, INT) je odigrao 70 yardi dugo dodavanje koje je uspješno uhvatio Marko Tošić i tako smanjio na 21:13 (neuspješno pretvaranje). Imali su Gromovi nekoliko prilika do kraja susreta u potpunosti sustići prednost protivnika, ali su ih nedostatak sigurnosti i nesmotrenost u ključnim trenucima koštali još jednog poraza.

Komentar utakmice za Sportnet.hr dao je tight end zagrebačke momčadi Toni Kajinić: "Bili smo bolji cijelu utakmicu, ali neiskustvo je uzelo svoje. Nedostajalo nam je i nekoliko važnih igrača, tako da vjerujem, ako nastavimo ovako trenirati i igrati kao što smo igrali u drugom dijelu utakmice, prva pobjeda je samo pitanje vremena."

CEFL liga, 3. kolo: Budimpešta Cowboys - Zagreb Thunder 21:13.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!