Ostali sportovi

Carter u velikom finalu s O'Sullivanom

Branko Barić • nedjelja, 04.05.2008.

Saznali smo i drugog sudionika velikog finala Svjetskog prvenstva u snookeru koje se ovih dana igra u Sheffieldu. Nakon teške i neizvjesne borbe Ali Carter svladao je Joea Perryja, te se tako pridružio Ronnieju O'Sullivanu koji je finale osigurao još dan ranije...

Još u subotu, kada je Carter nakon prve dvije sesije došao do prednosti 9:7, bilo je jasno da će ovaj polufinalni obračun biti dug i neizvjestan do samog kraja. Perry je bolje krenuo u nedjelju i do kraja treće sesije izjednačio rezultat na 12:12. S dobrom igrom nastavio je i popodne, pa je ubrzo stigao do vodstva 15:14. Carter, vlasnik jednog od dva 147 breaka na ovom prvenstvu, ipak pobjeđuje u velikoj bitci živaca i osvaja naredna tri framea za veliko slavlje 17:15.

"Mentalno sam iscrpljen, ali siguran sam da je i Ronnie. Nastavit ću se boriti i u finalu, pa ako zadržim priključak do posljednje sesije, vidjet ćemo što će se dogoditi", najavio je je veliko finale Carter, koji do sada u karijeri nema niti jedan osvojen turnir.

Bez obzira na Carterovu životnu formu s kojom je senzacionalno došao do ovog finala, O'Sullivan je tamo ogroman favorit. Igra koju prikazuje na cijelom turniru, a posebno ona protiv Stephena Hendryja, prevelik su zalogaj za bilo kojeg igrača na svijetu, pa bi sve drugo osim trećeg naslova svjetskog prvaka za najtalentiranijeg igrača u povijesti bilo veliko čudo.

Svjetsko prvenstvo, polufinale: Carter - Perry 17:15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!