Ostali sportovi

Ronnie pred osvajanjem titule

Branko Barić • ponedjeljak, 05.05.2008.

Iako je bio tek blijeda sjenka čovjeka koji je pomeo sedmerostrukog svjetskog prvaka Stephena Hendryja u polufinalu, Ronnie O'Sullivan se ipak nakon prve dvije sesije velikog finala približio svojoj trećoj tituli svjetskog prvaka...

Ali Carter je u Crucibleu stigao do svog prvog finala na nekom profesionalnom turniru, a ta činjenica uvelike objašnjava nervozu s kojom je počeo nedjeljni veliki obračun s O'Sullivanom. Otegotna okolnost za Cartera je i ta što je samo noć ranije prošao kroz iscrpljujući meč s Joeom Perryjem, dok je njegov protivnik imao cijelu subotu slobodnu za odmor i pripremu za finale. Sve je to rezultiralo s velikih 6:2 nakon uvodne sesije, iako Ronnie nije upisao niti jedan troznamenkasti break (najbliže je bio u trećem frameu kad je napravio seriju od 99 poena).

U nastavku je kvaliteta snookera još dodatno pala, što nije neuobičajeno za finala svjetskih prvenstava. O'Sullivan je na iskustvo svoju prednost čuvao, a do kraja ju čak i povećao na 11:5. U ponedjeljak su na rasporedu još dvije preostale sesije, no moguće je da sve već bude gotovo u prijepodnevnoj ukoliko dvostruki svjetski prvak dobije sedam od osam frameova. Da podsjetimo, finale u Crucibleu igra se do 18 pobjeda.

Svjetsko prvenstvo, finale: O'Sullivan – Carter 11:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!