Ostali sportovi

Blanka promovira Weltklasse miting u Zürichu

Maja Giljanović • utorak, 06.05.2008.

Planetarna atletska zvijezda, svjetska prvakinja iz Osake na otvorenom i dvoranska iz Valencije Blanka Vlašić jučer je na Letzigrundu promovirala züriški miting Zlatne lige koji se ove godine održava 29. kolovoza...

Lanjska je pobjednica mitinga (svih mitinga), na kojem su inače puna četiri mjeseca unaprijed svoja sudjelovanja potvrdili mahom olimpijski pobjednici i svjetski prvaci poput Jelene Isinbajeve (motka), Sanyje Richards (400 m), Allyson Felix (200 m), Tera Pitkämäkija (koplje), Maryam Jamal (1500 m) odnosno Janeth Jepkosgei (800 m), započela: "Miting u Zürichu pamtim po lijepom. Oduvijek sam željela pobijediti na Letzigrundu i baš sam lani neposredno pred Osaku uspjela i bit će mi veoma drago braniti lanjski naslov."

"Organizatori nama sportašima uvijek omoguće vrhunski doživljaj, miting, naime, funkcionira savršeno, profesionalci i volonteri ne prepuštaju ništa slučaju, a navijači su krasni - zaljubljenici u atletiku te pravi znalci. Primjerice, ja sam prvi put u Zürichu nastupila kao 17-godišnjakinja, a svi su na stadionu već znali moje ime."

Splićanka se potom osvrnula na ono što neposredno slijedi - debi na otvorenom - 9. svibnja: "Večeras putujem put Katara" (Super Grand Prix miting je na rasporedu u petak, a zajedno s trenerom Bojanom Martinovićem Blanka je već odradila prvi trening spremajući se na obranu lanjske pobjede kad je, naime, slavila s preskočenih 2.04 m) "gdje otvaram sezonu. Vremenski su uvjeti u Dohi u ovom trenutku idealni i nadam se skoku poviše dva metra."

Upitana o očekivanjima vezanima za svjetski rekord legendarne Stefke Kostadinove, Blanka je staloženo odgovorila: "Rekord je tu, u mojim nogama i samo je pitanje kad će se sve poklopiti jer da ga imam svjesna sam od Bruxellesa lani. Žurbe, međutim, nema, sve se u mojoj karijeri oduvijek odvijalo po zacrtanom planu i programu."

Još je dodala da "pritisak navijača koji očekuju nastavak nepobjedivosti ne predstavlja opterećenje nego me naprotiv motivira i čini još snažnijom", a s druge strane je i protivnice, prvoklasne visašice poput olimpijske pobjednice iz Atene npr. Jelene Šlesarenko "guraju uvijek prema naprijed."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!