Nogomet

Capello mora do polufinala

Zoran Zdelar • utorak, 06.05.2008.

Izbornik engleske nogometne reprezentacije, Fabio Capello, u iduće četiri godine mora se barem na jednom velikom turniru plasirati u polufinale, inače će se smatrati neuspješnim. FA vjeruje kako to ne bi trebao biti problem ostvariti...

Engleski nogometni savez objavio je u utorak svoje dugoročne ciljeve, a tamošnjoj nogometnoj javnosti su posebno zanimljivi oni vezani uz reprezentaciju. Izbornik Fabio Capello neće imati nimalo lak zadatak kako bi ispunio ciljeve svojih čelnika. FA je ustvrdio kako će Capella smatrati uspješnim izbornikom samo u slučaju da na jednom od iduća dva velika nogometna turnira, Svjetsko prvenstvo 2010. godine ili Europsko prvenstvo 2012. godine, stigne barem do polufinala.

Engleska se posljednji put u polufinalu našla na Europskom prvenstvu 1996. godine, kada su na korak do finala izgubili od Nijemaca na jedanaesterce. Mnogi su skeptični prema navedenim ciljevima, pogotovo kad se uzme u obzir da nisu uspjeli izboriti plasman na ovogodišnju smotru najboljih europskih reprezentacija, no izvršni direktor FA-a, Brian Barwick, vjeruje kako su on i njegovi suradnici postavili realne ciljeve.

"Fabio Capello je po svom karakteru trener-pobjednik i teško da će i sam smatrati uspjehom sve manje od onog što smo naveli. To što tražimo plasman u barem jedno polufinale je samo još jedna potvrda i dokaz koliko zapravo imamo povjerenja u njegove sposobnosti", rekao je Barwick.

Među važnijim dugoročnim ciljevima FA-a možemo izdvojiti još osvajanje organizacije Svjetskog prvenstva 2018. godine, kao i zadržavanje impozantne brojke od 125.000 momčadi i njegovo povećanje za dodatnih 25.000 do 2012. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!