Nogomet

Loša večer Argentinaca

Maja Giljanović • srijeda, 07.05.2008.

Trostruki nekadašnji južnoamerički prvak Estudiantes eliminiran je unatoč gostujućem remiju u Ekvadoru, a sljedeću fazu Cope Libertadores neće vidjeti ni Lanus...

LDU je, naime, usprkos porazu u prvom susretu (2:1) nadoknadio zaostatak, a sve je krenulo naopako indirektom dosuđenim nakon što je Mariano Andujar nesmotreno rukama pokupio loptu svog igrača - Bolanosov je udarac u 26. minuti okrznuo živi zid, promijenio smjer i ostavio momčadi Roberta Sensinija da u sljedećih sat vremena postigne četiri gola.

U 42. Agustin Alayes vraća kakvu-takvu nadu, prijetnja potom u 66. minuti raste prekrasnom petom Ezekiela Maggiola, ali u nastavku ponestaje ideja i nakon isključenja još Enza Pereza u sudačkoj nadoknadi nakon povlačenja za nos (!) LDU-ove osice Joffre Guerrona Ekvadorci idu dalje.

Prvak Lanus se, pak, dvaput vraćao protiv Atlasa, ali je na koncu s ukupno 3:2 izletio iz Cope: vruća argentinska krv uzavrela je i u Guadalajari, međutim, brzom reakcijom sudačke trojke sve se okončalo bez kartona.

Osminu finala prošao je Fluminense - s ukupno 3:1 (u Riju 1:0 protiv kolumbijskog prvaka Atletico Nacionala): Brazilci inače imaju realne izglede s pet klubova biti najbrojnija nacija u četvrtfinalu jer su u igri još redom Flamengo, Sao Paulo, Cruzeiro i Santos.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!