Nogomet

Kužeu otkaz u Japanu

Yasuyuki Nagatsuka • srijeda, 07.05.2008.

Uprava japanskog JEF Uniteda Chiba objavila je da je hrvatski trener Josip Kuže dobio otkaz...

Kuže je preuzeo kormilo nakon razočaravajuće prošle sezone (13. mjesto), kad je na klupi bio Amar Osim. Nakon preuzimanja svoje nove momčadi, Kuže je forsirao mlade igrače, no s dosta lutanja u načinu igre, sustavu i selekciji i s dosta ozlijeđenih igrača.

U utorak je JEF protiv Urawe Red Diamondsa s 3:0 doživio sedmi poraz u nizu, trenutno je prikupio samo dva boda u 11 kola (dva remija i devet poraza), a s takvim je učinkom, naravno, potonuo na zadnje mjesto u ligi. Kuže je na klupi ubilježio samo jednu pobjedu, u Yamazaki Nabisco Kupu (japanski liga-kup).

Za ovakvu katastrofalnu situaciju kriv je i predsjednik Takahito Yodogawa, koji je prije dvije godine prepustio svojeg uspješnog trenera Ivicu Osima Japanskom nogometnom savezu za izbornika reprezentacije zbog bliske veze s predsjednikom Saveza Yosirom Kawabuchijem. Ove zime je, pak, prodao čak pet reprezentativaca koji su dotad igrali za JEF, a navodno su u klubu Kužeu prešutjeli ovu činjenicu kad je prihvatio posao. Predsjednik Yodogawa već je napustio klub, iz JEF-a je otišao prije mjesec dana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!