Nogomet

Nevjerojatna eliminacija Rivera

Maja Giljanović • petak, 09.05.2008.

San Lorenzo je unatoč dvojici isključenih igrača i zaostatku od dva gola pola sata prije kraja junačkom igrom poravnao na 2:2, eliminirao River i izborio plasman u četvrtfinale Cope Libertadores...

Lanjski osvajači argentinske Clausure na koncu su prošli osminu finala usprkos redom prvom golu iz slobodnog udarca Matiasa Abelairasa u 12. minuti, njihovom (Diega Rivera) drugom žutom u 43. i potom ogromne nepromišljenosti Jonathana Bottinellija čiji je lakat pravo u grkljan Radamela rezultirao izravnim crvenim i još kaznenim udarcem za domaćine. S bijele je točke u 62. siguran Sebastian Abreu pa je San Lorenzu s osmoricom u polju preostalo niti pola sata da se vrati.

Unatoč golemom pritisku s tribina El Monumentala (preko 55.000) igračima San Lorenza Gonzalo Bergessio vraća nadu u 69. minuti, a nepunih pet minuta poslije indolentnost obrane momčadi Diega Simeonea kažnjava sam s prve stative i glavom poravnava na prolaza vrijednih 2:2.

Do kraja je River bacio sve u napad, pritiskao i s obzirom na odnos snaga s lakoćom stvarao, ali i promašivao prilike pa je na koncu s ukupno 4:3 San Lorenzo izborio četvrtfinale LP Južne Amerike.

Među osam najboljih plasirala se i meksička America koja je na gostovanju kod Flamenga na Maracani nevjerojatno stigla do pobjede od tri razlike i s ukupno 5:4 izbacila favorizirane Brazilce, pobjednike Cope 1981. godine.

Santos je, nekadašnji Peleov klub, naprotiv rutinski slavio u Kolumbiji protiv Cucute i nakon 2:0 u gostima golovima Klebera (41.) i Lime (49.) s ukupno se 3:0 plasirao u četvrtfinale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!