Nogomet

Halilhodžić preuzima Obalu Bjelokosti

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 12.05.2008.

Bosansko-hercegovački trener Vahid Halilhodžić trebao bi do kraja dana potpisati dvogodišnji ugovor s Nogometnim savezom Obale Bjelokosti...

Obala Bjelokosti nedugo nakon završetka afričkog Kupa nacija krenula je u potragu za novim izbornikom, a čini se da ga je pronašla u Francuskoj, gdje trenutno boravi bosansko-hercegovački trener Vahid Halilhodžić. Francuski L’Equipe otkriva da je Halilhodžić izabran za izbornika u konkurenciji s Jeanom Tiganom.

Halilhodžić će imati zadatak odvesti reprezentativce Obale Bjelokosti na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričkoj Republici i tamo se probiti u drugi krug, a na putu do ostvarenja tog cilja imat će pomoć nekoliko svjetskih nogometnih zvijezda poput Drogbe, Ebouea, Tourea... Ovo je Halilhodžiću prvi izbornički angažman u prilično uspješnoj trenerskoj karijeri.

"Čelnici Nogometnog saveza Obale Bjelokosti bili su veoma jasni kada su u pitanju njihove ambicije. Dobio sam dva zadatka. Moram postati prvak Afrike i proći u drugi krug na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici 2010. godine. Da ne vjerujem da mogu to ostvariti, ne bih ni prihvatio njihovu ponudu", rekao je Vahid.

No, čini se da je Halilhodžić bio želja i samih reprezentativaca. "Čelnici Saveza rekli su mi tijekom pregovora da su i igrači tražili da ja budem njihov izbornik. To je velika stvar za mene i mislim da to znači da ćemo imati odličnu suradnju. Svi su igrači pravi profesionalci, koji nastupaju za najveće svjetske klubove poput Barcelone, Chelseaja, Arsenala, Lyona i Werdera."

Prva utakmica Obale Bjelokosti na rasporedu je već 24. svibnja (prijateljska s Japanom), a prvu službenu igraju 31. svibnja protiv Mozambika, kada im kreću kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Obala Bjelokosti je u skupini s Mozambikom, Madagaskarom i Bocvanom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!