Nogomet

Sao Paulo na krilima Adriana

Maja Giljanović • četvrtak, 15.05.2008.

Branitelj lanjskog naslova prvaka Južne Amerike - Boca Juniors nije na svom terenu u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Cope Libertadores uspio svladati meksički Atlas, dok je Sao Paulo ubilježio minimalnu pobjedu zahvaljujući u Brazilu iznova ubojitom - Adrianu...

Boca je ugostila Atlas na Velezovom stadionu s obzirom da je njihova Bombonera suspendirana nakon nereda u osmini finala i šok je momčadi zadao odmah u 5. minuti Omar Flores udarcem glavom nakon ubačaja iz kornera Diega Colotta. Pomazila ju je potom sreća pola sata kasnije kada Hugo Ayala pod presingom Martina Palerma skreće loptu Rodriga Palacija neobranjivo u svoja vrata.

U nastavku Boca stišće i preokreće petnaestak minuta prije kraja golom paragvajskog reprezentativca Caceresa samo da bi minutu prije kraja obrani popustila pozornost što koristi Torres i u jeku napada Boce koja je forsirala treći gol, poravnava na neočekivanih 2:2.

Svebrazilski je, pak, okršaj u Sao Paulu protekao u nervoznoj i grubim faulovima obilježenoj igri, a ključni je čovjek pobjede nad Fluminenseom svojim petim ovosezonskim golom u Copi bio, na posudbi iz Intera, imperator Adriano koji u 20. minuti prisebno posprema loptu nakon udarca Dagoberta od vratara Henriquea samo kratko odbijenu i praktički predanu mu na pladnju.

Copa, četvrtfinale:
Boca Juniors - Atlas 2:2, Sao Paulo - Fluminense 1:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!